INAUGURACIÓ, DIJOUS 21 DE MARÇ A LES 19H.
Del 21 de Març al 12 de Abril de Dimarts a Divendres de 18:00 a 21:00h
Producciones Presents El dúo Neo - Soul
Exposición Fotográfica Buffer & Bar
Del 1 al 12 de Febrero Viernes 1 de Febrero
Abierto de Martes a Viernes de 18h a 21h de 19h a 0h
OFF LLUM BCN 2019 15-16-17 febrero 2019 / 18 a 22 h
CHEZ XEFO y ALCA films presentan “División” una instalación del artista audiovisual JOAQUIN FERRONATO.
División trabaja con lo que nos fisura como sociedad e individuos y nos separan en grupos de pertenencia como mecanismo de control y ceguedad.
En su formato de Work in Progress se presentará parte de la obra en la Art Gallery CHEZ XEFO / Badajoz 46 / Poblenou / 08005 Barcelona.
FESTIVAL LOPP del 12 al 23 de Noviembre
Ramon Guimarraes
curated by Marta pol Rigau
Inauguració Dijous 06/09/2018 a les 19:00h
Mellow presents, AS PODEROSAS
Groove, Jazz, Afrobeat. Expo abierta de 18h a 21h hasta el 31 octubre.
MARC CUXART - NIL GUASCH
Obert del 29/11 al 28/12/2018 a dimarts a divendres de 18:00h a 21:00hs
INAUGURACIÓ 29/11/2018 19:00hs
Obert del 29/11 al 28/12/2018 de dimarts a divendres de 18:00 a 21:00hs
INAUGURACIÓ 29/11/2018 19:00hs
Obert del 29/11 al 28/12/2018 de dimarts a diverndres de 18:00 a 21:00hs
INAUGURACIÓN 25 de Abril a las 19:00h
Exposición 19 Artistas --RESISTENCIA-- 19 Miradas del 25 de Abril al 23 de Mayo.
5 DESEMBRE A 5 GENER.
Inauguració 5 Desembre a les 12:00h.
Obert de dimarts a dissabtes de 17:00 a 21:00h.
Regala art a preus assequibles.
DIJOUS 05/11/2015 a les 19:00h INAUGURACIÓ de la exposició 2 CONCEPTES FOTOGRÁFICS
Aquesta exposició mostra les obres d'art dels artistes JAVIER BLANC / CHUS QUESADA
28/05/2015 a les 18:00h INAUGURACIÓ de la exposicióTHE RENDERING EYE
Aquesta exposició mostra les obres d'art dels artistes suiza REGULA BOCHSLER
De cómo el blanco lo invade todo: blanco roto, blanco viejo -como se le llama ahora-… Blanco puro, o no tanto.
Blanco al que enfrentarse como en una batalla cuando eres artista, el blanco sobre el que prevalecer, ganarle la partida a base de blanco también, pagarle con la misma moneda que bloquea.
El sábado en Poblenou, en Chez Xefo Art Gallery, nos encontraremos con Nina, la artista que sustenta esta propuesta con nuevas creaciones donde el blanco es el elemento, hilo conductor de sentimientos pictóricos, cromáticos.
Además, durante la vernissage podremos verla manos a la obra, creando una de las piezas que quedarán en la muestra hasta mediados de octubre.
DIJOUS 21/06/2018 a les 19:00h INAUGURACIÓ de la exposició GOD IS A WOMAN IN LOVE
Aquesta exposició mostra les obres d'art dels artistes CLAIRE JAMES DUPAIN / HAMILTON BECERRA
DIMARTS 17/04/2018 a les 19:00h INAUGURACIÓ de la exposició EROTIKA! 7
Aquesta exposició mostra les obres d'art dels artistes DEANGEL / DANIELA LEAL / LOS PELOS DEL... / GABRIELA MÜLLER / TONI PELES / REDLIGHTKID
DIJOUS 15/02/2018 a les 19:30h INAUGURACIÓ de la exposició EROTIKA! 6
Aquesta exposició mostra les obres d'art dels artistes MIQUEL FARRIOL / NICOLE GAGNUM / MAGELS LANDET / GABRIELA MÜLLER / RAMÓN SALAS / ANNIKA SCHMITT / SOCATOBA
La exposició romandrà oberta fins el dijous 29/03/2018, com de costum obrim la galería de dimarts a divendres, de 18:00 a 21:00h. També visites concertades.
El divendres 24 de Novembre, coincidint amb el Poblenou Open Night, us convidem a la inauguració de la exposició EROTIKA! 5 a Chez Xefo Art Gallery, Badajoz 46 amb obres de Manel Anoro, Montse Bru, Providència Casals, Boris Hoppek, Manuel Rubiales i Cio Vives.
A partir de les 19:00h i fins a la 01:00h. També hi hauràn obres de petit format per regalar aquestes festes! No us ho perdeu!
Després d'un estiu a la brasa fem una réentréé que canviarà la calor que ve de fora per la calor que ve de dins de l'art.
Us convidem a la inauguració de la exposició EROTIKA! 4 el Dijous 14 de Septembre a les 19:00h a CHEZ XEFO Badajoz 46, 08005 Barcelona.
Obres dels artistes AMERICA SANCHEZ (Fotografía manipulada) BRUNO FIGUERAS (Fotografía) CLARA DEL RUSTE (Pintura) IOLANDA LOPEZ (Abstraccións amb nus. Recital de poesía) ISAO (Pintura) JUAN ESCUDERO (Dibuix i pintura) XAVIER MEDINA CAMPENY (Escultura).
Tercera exposición colectiva de arte erótico, EROTIKA! 3, en CHEZ XEFO. La exposición consta de obras de diversas técnicas, formatos y preferencias sexuales, reuniendo la obra de siete reconocidos artistas.
Fotografía en diferentes formatos de Romy Querol y Jose Antonio Sancho, experiencia sensorial bidimensional de Eva718 y la fotògrafa Valery Rizzo, pintura de Pablo Peñalba y Ernesto Carratalá, pintura y dibujos de Tomas Morell y técnica mixta sobre madera de Maria Helguera.
Obres eròtiques originals, inèdites i excepcionals dels artistes EUGENI BONET, FRANCESCA LLOPIS, JOSHUA PERKINS, MANEL SELLARÈS, NAZARIO LUQUE, PERICO PASTOR i TONI RIERA
“Pedí a varios amigos que me dieran una palabra.
No dije ni cómo ni para qué la utilizaría.
Mi propósito: ver si era capaz de plasmar esa palabra en una imagen.
El resultado es una serie compuesta por 46 fotos digitales a color terminada en 2016”
Jueves 02/03/2017 a las 19:30h, JOSEP M. MARTÍ FONT
presentará el acto i moderará el coloquio con MIREIA SENTÍS
COMENCEM L'HIVERN ESCALFANT L'AMBIENT amb una gran exposició EROTIKA!
amb obres de AMADA SUERO / DANI ENSESA / EVRU / MARCOS PALAZZI / MARISCAL / MATY CHEVRIÈRE / MIREIA SENTÍS / MONTSE BRU / T.PELEG / XEFO
La inauguració tindrà lloc el 20 de gener de 2017 a les 18:00 hores a la galeria del Poblenou i romandrà oberta fins al 24 de febrer. Comptarà amb la presència dels artistes, consagrats i novells, tots tenen moltes obres "eròtiques" que difícilment exposen, aquí les hem reunit per a gaudi i plaer de tots els amants de l'art.
Anirem informant dels diferents esdeveniments eròtic-culturals que anirem programant i que no us podeu perdre!
També presentem la peça de VIDEO ART PEEP SHOW: ART i EROTISME
17 APARADORS - 17 ACCIONS a l’entorn d’un cercle
Rodat al sex-shop “SEX CENTER”, Rambles 17 - Barcelona, el 16 de novembre de1996
ART i EROTISME: Entre allò sacre i allò profà
ARTISTES-ACCIONS: Benet Rossell - Polsim de gestos / Martí Sunyol - Pomeva / Anna Estany - Tres minuts / Eduard Escofet - Símptoma / Carles Hac Mor - Paris/Hollywood/ Museu Nacional d’Art portàtil”MNAP” - El “MNAP” es desvesteix / Esther Xargay - Lapsus “Linguae-ae” / Jordi Aligué - La màgia del conill / Teresa Roldán - Ulls de be / Pilar Masip - Més dura que una pedra /
Cia de Teatre Joan Puig - Nabo·D·Lug1 / Enric Mauri - Walkman / Jordi Benito - Sense títol / Xefo Guasch - “Galàn de noche”/ Marian Losada - Hotlink / Martin Frias - J.
Licantropia és un òrgan que concita la voluntat de bastir la interpel·lació amb el real, tot activant el panteó mític-simbòlic d'occident, l'herència dels mites i els fonaments fenomenològics que jauen en la sintesi del llenguatge.
Apel·la a l'estètica de les litúrgies monàstiques com a vehicle estructurador de la dispensa de visions i morfologies sensibles que permeten pensar en la refundació del pensament de l'art fonamentada en la forma proteica que emergeix i s'instal·la en la hilé emancipada de l'esclerosi de la contingència i lliberada de la coacció moral que la reclou en la servitud de la funció.
Crida a la memòria ancestral de la ferinitat i la cacera, com a dispositiu facultador de l'emergència pulsional del món selvàtic, curull de terrors ucrònics i plaers sensorials, precursors de la cultura i de la llengua adàmca.Record aquest, de l'estadi límbic d'absolució anterior a l'aparició del mal.
Indica decididament una pre-visió, adveniment i esdeveniment congriin un estatus de la consciència aglutinat en un poliedre de reflexos on el trànsit pel mateix permeti eludir en la ment, la crònica inexorable del temps, tot facultant un acte bèl·lic de col·lisió amb el determini, tot desbordant el límit antròpic prescrit en l'origen.
ORIGEN és un recull d'obres que mostra els diversos punts de partida iniciats per ANA PADRENY en la seva particular recerca de formes i de colors que la duen a desdoblar-se en exercicis experimentals fins a trobar a través de la sorpresa allò amagat que duu en el subconscient i que només aflora a través de la felicitat.
El grup ESTÈSIA exposa una mostra del seu art abstracte a la galeria Chez Xefo del Poblenou amb obres exhibides anteriorment a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries, Girona.
El grup ESTÈSIA va néixer a finals de 2013 i a l’actualitat el formen un total d’onze artistes, que han volgut unir-se amb l’objectiu de difondre l’ofici de l’art abstracte.
ESTÈSIA es funda entorn d’un concepte d’art que apel·la a l’absolut com a origen i font de riquesa creativa que la humanitat ha desenvolupat transversalment, tot al llarg de la història i les cultures.
Aquesta connexió amb el passat ens ancora en el present per projectar una obra amb sentit de futur. ESTÈSIA està formada per diferents llenguatges dispensats per l’Art en el transcendent.
Els integrants d’ESTÈSIA són Anna Torres, Carme Simó, Claudio Rojas, Coral Rivero, Gaietà Mestieri, Marta Gregori, Mònica Reche, Nick Bedford, Nico Bouselles, Rosa Moreno i Xefo Guasch.
Es pot consultar la trajectòria col·lectiva i de cadascun dels artistes així com una mostra de la seva obra a la página web http://estesia.eu/
Hic et nunc
(Aquí y ahora)
Esta exposición reúne a un grupo de recién graduados en Bellas Artes para mostrar los que han sido nuestros proyectos de fin de carrera. Damos así un primer paso hacia el exterior.
Nos une el contexto, el aquí y el ahora, nuestros caminos cruzados. Esta exposición es, pues, punto de confluencia de distintas formas de relacionarse con el arte a día de hoy.
Los 6 proyectos que conforman “Hic et nunc” parecen mostrar una tendencia, cada vez más presente en el arte, hacia los microrelatos. La experiencia personal, vivida o por vivir, substituye a los grandes relatos del pasado. 6 vivencias transformadas en obra.
6 relatos que, al encontrarse, siguen la forma de ese juego que los surrealistas llamaron Cadáver Exquisito, por medio del cual se crea una imagen a partir de muchas otras. Como dijo el poeta Nicolas Calas “un cadáver exquisito tiene la facultad de revelar la realidad inconsciente del grupo que lo ha creado”. Así pues la exposición se convierte en una narrativa del arte actual y local formada por múltiples identidades.
Tenemos el gusto de presentar los últimos trabajos realizados por el artista STEVEN FORSTER, creador de la corriente "seriously daft queer experimentation".
JUEVES 16 de JUNIO 2016 a las 20:00h. PAINTING ACTION & LIVE MUSIC a cargo de STEVEN FORSTER
STEVEN FORSTER-VAN IMAGINATION
(Pintura, escultura, música i performance) es un artista británico que vive y trabaja en Catalunya desde 1989.
Sus obras se han expuesto en U.K., Europa, U.S.A. y Japón.
Miembro del grupo de culto alternativo La Ultravioleta Experience L.U.V.E.
Miembro fundador de DRAP ART Creador-interiorista de la Bodega Saltó de Barcelona.
Xavier Theros de EL PAÍS publica sobre la obra de STEVEN FORSTER:
Un viaje fascinate al universo de los símbolos, donde la metáfora es metáfora de otra metáfora, y así toda la tarde.
Un recorrido iniciático, donde las retortas del alquimista han sido suplantadas por las tuberías del fontanero.
A destacar una serie de pinturas al VINO, KINETIC ART y LA MÁQUINA DE HACER DINERO
Common sense, un projecte comissariat per Alba Montañez, és el resultat de la connexió entre pràctiques artístiques, pràctiques de disseny i pràctiques artesanals en un mateix espai. El límit entre les disciplines d’art i disseny és, en l’actualitat, un tema de debat. Aquesta exposició uneix les disciplines, trobant i potenciant els punts de contacte. Fusionar-les és la forma més senzilla per afirmar, mitjançant la pràctica, que tenen més punts de contacte que de separació.
En el Grau d’Art i Disseny de l’Escola Massana, el sentit comú porta a l’alumnat a la reconceptualizació d’aquestes pràctiques. Així doncs, aquesta mostra busca ser una experiència vital per l’alumnat on poder mostrar els seus projectes de caràcter multidisciplinari. Unes propostes experimentals que coincideixen en un mateix espai i dialoguen amb ell. Mitjançant l’experimentació, l’alumne pot alliberar les seves actituds creatives sense necessitat de catalogació. No obstant això, es tracta de forma intensiva la idea d’implicació, narrativitat i interacció. Conceptes recurrents en el Grau que s’exemplifiquen en propostes variades.
Common sense recull les creacions de Yago Antón, Celeste Marí, Daniela Medina, Marisa Morón, Lina Natterer, Blanca Utrillas i Duna Vallès.
Yago Antón presenta els seus propis diaris on dibuix, música i animació cohesionen dins d’una peculiar pantalla. Un vídeo creat a partir de les seves antigues llibretes on l’autor passeja per les pàgines.
Celeste Marí reuneix anècdotes de l’època franquista en una edició múltiple, format llibre, on estableix una relació amb el context actual y proposa una reflexió sobre els conceptes de desdramatització de la memòria i l’oblit selectiu.
Daniela Medina s’apropa a l’espectador i recull les seves queixes en una acció performàtica on ofereix un espai no governamental de diàleg. El projecte inclou un vídeo registre i una instal·lació on queden agrupades les queixes mitjançant cartells. Projecte en col·laboració amb Juan Pablo Caicedo i Juan David Galindo.
Marisa Morón tracta el tema de la visibilitat de les dones en la història. Una sèrie oberta de 170 retrats, des del segle XVIII, recupera la presència d'aquestes grans figures, en una investigació en procés.
Lina Natterer es submergeix en el concepte de silenci i els records familiars. Ho desenvolupa des de l’àmbit de les arts aplicades, l’autora s’inspira en les melodies perdudes per crear una sèrie d’escultures amb ciment, guix i cera com a punt de partida. L’origen del projecte són les tecles d’un antic piano.
Blanca Utrillas analitza la política de facebook i ho fa des de l’autoedició i el vídeo. Recopila y substitueix cadascuna de les paraules dels textos legals per la paraula youareaproduct en una publicació autoeditada i ho acompanya d’una entrevista amb Kim Kardashian on es tracten els aspectes més conflictius de les polítiques de Facebook.
Duna Vallès s’endinsa en la pèrdua i el dol, una proposta fotogràfica on l’acció de buidar és clau. El projecte neix a causa d’alguna cosa pendent, tal com diu l’autora, una manera de netejar el conscient i el subconscient, purificar. Es tracta la superació del dol a partir de buidar les estàncies del pis familiar.
CAMPOS TERRESTRES
Berta Blanca T. Ivanow / Barcelona 1992 / Pintura y escultura
Mi pintura se gesta en Nueva York. El color se reafirma como elemento portador de contenido y fuerza. Mis cuadros son pulsaciones inmediatas de color, pinto intuitivamente y sin referencias figurativas. Presento una superficie bidimensional unitaria y cohesiva que contiene la profundidad de un océano,
que es el resultado de una infinitud de capas de óleo que se superponen y dejan entrever su pasado y su multiplicidad.
A través de la escultura exploro el vacío y la materialidad, ambos en una danza constante dentro de un espacio infinito. Cobran vida personajes con cualidades humanas, con silencios, con apariencias, con emociones contenidas, con largas esperas. Son seres andróginos en constante regeneración, son seres fértiles, seres en plenitud. Su piel se renueva como la de una serpiente, que se desprende del peso de los años, de las connotaciones y asociaciones.
En toda mi creación mantengo un diálogo con la tradición, teniendo en cuenta de dónde venimos, dónde estamos y a dónde nos dirigimos.
.........................
EL INCONSCIENTE ATRAPADO
Cristina2G / Valencia 1963 / Pintura
Luego aparecieron los paisajes de colores invertidos. Quizás un viaje a Islandia los provocó, quizás inspirada por los colores de sus paisajes que traje en mi equipaje emocional.Y la abstracción figurativa evolucionó hacia la abstracción pura. Ya no hay proyecto delante de la lámina virgen.
El cuadro surge del propio soporte,como resultado de una continua interacción con su superfície.Es un constante hacer, mirar, decidir e insistir. Todo ocurre de forma muy dinámica, formas, colores, trazos, creación, mezclas, intensidad.Ya no hay figuras. Quizás se adivinen, pero no han sido creadas por mi mente consciente, nunca han sido pensadas intencionadamente.
Lo que sigue quedando de todo aquello es el movimiento, la luz, los contrastes y cierta profundidad que se va formado por superposición de capas, cambios de color, y diferentes intensidades..
Cuando el cuadro toma vida propia, cuando descubro cosas en él que me sorprenden y atrapan, entonces es cuando finalmente la obra me susurra y me dice que está terminada.
Amigues i amics!
Tenemos el placer de invitaros a la GRAN FIESTA de CLAUSURA de la exposición CAMPOS TERRESTRES de Berta Blanca T. Ivanow y EL INCONSCIENTE ATRAPADO de Cristina2G
DIVENDRES 22 d'abril de 19:00 a 23:00h
LIVE DJ SET de JAUKEM (>https://soundcloud.com/jaukem) (https://www.mixcloud.com/jaukem/)
(a)CELOBERT és un recull d’obres que compten amb la fermesa i decisió necessàries per iniciar un procés d’apertura cap a l’exterior. Nou recorreguts de nou artistes emergents de l’Escola Massana: amb propostes molt diverses con la pintura, la fotografia i la instal·lació conflueixen en un mateix espai, per donar pas a un diàleg entre cada un dels llenguatges.
Sense desplaçar-se de l’experimentació, estem parlant de joves artistes amb empenta que han obert nous camins per on seguir desenvolupant el seu estil creatiu. Aquestes peces expositives no tan sols fan referència a l’amplitud de disciplines utilitzades, sinó que també simbolitzen un espai de treball on s’han compartit i intercanviat coneixements que han permès un inici, evolució i proposta amb determinació. D’aquesta manera, cada obra es caracteritza per un llenguatge i expressivitat singulars que les fan uniques i diferents, però, en conjunt, s’han anat desenvolupant de forma paral·lela. En definitiva cadascuna de les propostes treballa al voltant de la forma, el volum i/o la imatge, des de l’art figuratiu fins l’abstracte o conceptual, escapant de l’ortodoxia a través de la diversitat temàtica i formal.
Interseccions neix del cicle expositiu Emergència i es converteix en el punt de trobada entre les línies de treball individual de diferents membres que formen o han format part del grup d’artistes TCteamwork.
No es pretén tornar a una línia horitzontal, cadascú aporta la seva proposta amb la seva trajectòria personal creant una fusió d’energia en la unitat. L’exposició es defineix per l’eclecticisme d’estils, de llenguatges i d’una varietat de camins que es despleguen en múltiples direccions i estableixen diàlegs entre ells. El fil argumental es genera per cada treball i la selecció cobra sentit de conjunt a partir de projectes totalment dispars que conflueixen en un mateix espai..
El objetivo de Javier Blanc captura imágenes de texturas y formas contundentes, en ocasiones siniestras y agresivas, de tonos densos, saturados, tan puras como la decadencia de esas casas derruidas de muros desconchados cuyos detalles son el núcleo y el carácter de su último trabajo.
Chus Quesada aparca temporalmente la escultura y la joyería para experimentar en otro medio, la fotografía. Se adentra en las imágenes que le proporciona la cámara de su teléfono móvil, con el que atrapa formas y sombras yuxtapuestas, transparencias de colores vibrantes y sorprendentes dobles exposiciones.
www.arteinformado.com/arte_en_tu_ciudad/#/exposiciones/ciudad/3212090/etiqueta/3/pagina/1
www.bonart.cat/actual/2-conceptes-fotografics-javier-blanc-chus-quesada-a-chez-xefo-art-gallery/
De cómo el blanco lo invade todo: blanco roto, blanco viejo -como se le llama ahora-… Blanco puro, o no tanto. Blanco al que enfrentarse como en una batalla cuando eres artista, el blanco sobre el que prevalecer, ganarle la partida a base de blanco también, pagarle con la misma moneda que bloquea. El sábado en Poblenou, en Chez Xefo Art Gallery, nos encontraremos con Nina, la artista que sustenta esta propuesta con nuevas creaciones donde el blanco es el elemento, hilo conductor de sentimientos pictóricos, cromáticos. Además, durante la vernissage podremos verla manos a la obra, creando una de las piezas que quedarán en la muestra hasta mediados de octubre.
THE RENDERING EYE
Expediciones al mundo 3D de Apple Maps.
Desde septiembre de 2012, Apple ha ofrecido una aplicación de servicio de mapas desarrollada para su sistema operativo iOS6. Usando una nueva forma de imágenes en 3D, muestra principalmente las ciudades y sus alrededores. Los renderings que muestra la aplicación, han suscitado críticas y burlas, ya que no están exentos de errores... Son estos "errores" que proporcionan el punto de partida para el proyecto artístico “The Rendering Eye” ("El Ojo Renderizador”) de la artista suiza Regula Bochsler.
La función 3D Flyover de Apple Maps se basa en gráficos vectoriales que generan continuamente nuevas imágenes, de acuerdo a las posiciones seleccionadas por sus usuarios. Estos renderings constituyen sin duda, la forma más avanzada tecnológicamente y contemporánea de ver las ciudades, pues se basan en una increíble secuencia de datos fotográficos generados por la nueva división de cartografía de Apple, que es irónicamente apodada "Sputnik". Al mismo tiempo, la máquina genera imágenes "pintorescas" de una forma que nunca se había visto antes. Muestran calles, edificios e instalaciones industriales sin ningún ser humano; los coches y los barcos se convierten en sombras efímeras; los árboles se transforman en esculturas; las formas y los colores de la arquitectura y la naturaleza testimonian algoritmos que son impresionantemente miméticos, y no obstante, abrumadores por los detalles de la "realidad".
El hecho de que Apple esté trabajando constantemente en la mejora de la base de datos de sus renderings ya anuncia el final de la especial calidad de estas imágenes: pronto los flujos de datos se habrán ampliado varias veces de nuevo; los algoritmos se habrán refinado y las visualizaciones de la realidad serán tan perfectas que estas imágenes cartográficas se convertirán en inmediatez simulada y con ello en imágenes miméticas sin ningún rasgo artístico. En ese momento las representaciones en 3D ya no producirán una imagen, sino más bien una imagen plana que no se diferenciará de una fotografía - una fotografía que, por su parte, ya no será claramente distinguible como imagen renderizada. En vista de este previsto desarrollo, las capturas de pantalla presentadas en la galería Chez Xefo son ya un recuerdo de un pasado futuro, cuando los paisajes urbanos generados por ordenador eran todavía "pintorescos".
www.renderingeye.net
Las imágenes son obra de Regula Bochsler. Se basan en imágenes tomadas de Apple Maps. Apple Maps es una marca registrada de Apple, Inc.
Regula Bochsler es una publicista suiza, documentalista e historiadora. Ha trabajado en una amplia variedad de temas culturales, sociales y políticos, es decir, Internet, publicidad y la influencia de Estados Unidos sobre la cultura europea. Es co-autora de "Leaving Reality Behind (Dejando atrás la Realidad): etoy vs Etoys.com y otras batallas para controlar el ciberespacio" (2003 ) e iniciadora del proyecto artístico "The Rendering Eye" ("El Ojo Renderizador”) basado en el servicio de mapas de Apple.
The Perception of Doors
2014
Instal·∙lació de doble projecció, en angle l’una de l’altra, sobre dues parets adjacents i amb bucles de durades divergents.
Un trencadís lleuger –no tant per al nervi òptic– a partir d’un bunyol cinematogràfic, més apreciat avui que no pas com ho va ser, majoritàriament, quan va arribar a les sales. A la faisó d’una comèdia d’embolics –que ara són de coordenades d’espai i temps, cossos desdoblats i entra-‐i-‐ surts sincopats–, una farsa embogida més que no pas esbojarrada, aquesta destrossa vol ser però una mena d’homenatge.
Charlie Chaplin pretenia que A Countess from Hong Kong, el darrer film que va fer i l’únic en color i pantalla ampla, era el millor que havia fet mai. Però, el 1967, semblava un anacronisme amb una flaire de cel·∙luloide ranci i de colors apastelats. I és que, tot i ser una pel·∙lícula ben xerraire, Chaplin l’havia concebut trenta anys abans, encara descol·∙locat per l’esdeveniment del cinema parlant.
Les cabrioles del slapstick, les situacions vodevilesques que puntuen l’acció, són les retingudes aquí, tot prescindint (o potser no del tot?) d’una trama romàntica que pren un biaix amarg i amb el rerefons político-‐sexual que hi ha qui ha arriscat a veure-‐hi. De tant en tant, una imatge d’alliberament procura una fugida de l’espai huis clos i de les tres unitats trastocades d’acció, lloc i temps.
Un desori mut però no totalment silent (fins i tot amb algun bri de diàleg) on torno, un cop més, a les meves aficions per les imatges en desordre i enfilades a l’atzar; per la multiplicació de pantalles i projeccions; i en persecució del bucle perpetu.
Eugeni Bonet (Barcelona 1954) toca diverses tecles en les àrees del vídeo, el cinema i els mitjans digitals. Des dels anys setanta, la seva activitat s’ha desenvolupat entre la reflexió i la pràctica, i entre el marc de les arts visuals i el de la imatge en moviment.
La seva obra de creació va de les filmescultures i peces de projeccions múltiples dels setanta al film 133 (1978-‐1979, amb Eugènia Balcells), en la cruïlla del cinema estructural amb les pràctiques del found footage; i de videoassaigs sobre l’art i la vida de Marcel Duchamp o sobre la poesia experimental de Juan-‐Eduardo Cirlot, fins als llargmetratges Tira tu reloj al agua (Variaciones sobre una cinegrafía intuida de José Val del Omar) (2003-‐2004) i eGolem (2007-‐en curs), aquest últim també concebut per a una futura versió en línia. Projectes que alterna amb altres execucions més ràpides i de format breu, sovint a partir d’imatges trobades i reciclades.
Per la banda del comissariat d’exposicions i programacions audiovisuals, les més recents han estat: Properament en aquesta pantalla: el cinema lletrista, entre la discrepància i la sublevació (2005, amb Eduard Escoffet), Gustavo Romano. Sabotaje en la máquina abstracta (2008) i Desbordamiento de Val del Omar (2010-‐2011).
El 2014, el MACBA li ha dedicat una exposició que, amb el títol L’ull escolta. Eugeni Bonet: pantalles, projeccions, escrits, ha reflectit la seva triple activitat com artista, curador i escriptor; exposició acompanyada per l’edició d’un llibre recopilatori, Escritos de vista y oído, així com d’una pàgina web que n’eixampla els continguts.
http://www.boneteria.mydocumenta.com/ [en construcció]
http://vimeo.com/boneteria
http://www.hamacaonline.net/autor.php?id=191
http://www.macba.cat/ca/expo-‐eugeni-‐bonet
http://www.macba.cat/eugenibonet/
AL CREPUSCLE
Un video d'Aleix Gallardet Inspirat en Im Abendrot de Richard Strauss.
“Per que avui gaudim amb la visió dels escenaris que ens ofereix la natura, ha estat necesari que poetes, pintors i d'altres artistes comencesin un dia a projectar una mirada estética i una intenció artistica sobre el mon.
Paisaje i Arte contemporaneo. Pensar el paisaje CDAN 2007. Javier Maderuelo”.
Al Crepuscle l'art i la natural, la música i l'aigua s'abraçen per interpretar-nos una dança que els llença a tots en caiguda lliure i ens mostra en un joc d'harmonies el que és esencia de vida: el moviment.
Al Crepuscle tracta el moviment amb un sol pla seqüència que observa com una torrencial plutja d'impresionantss imatges d'aigua salten, exploten i brillen al ritme de la composició musical de Richard Strauss. Son els efectes del màgic poder de la musica que semble haver trobat el lloc per fer-nos gaudir de la bellesa del espectacle: l'aigua esmicolant-se i explotan en desenes de millions de cristalls liquits que generen formes que res més la natura i l'art ens poden donar.
ABSTRACTE + ABSTRACTE
Exposición realizada en la galería Chez Xefo en el Poblenou del 21 de Marzo al 8 de Junio de 2014
Exposición realizada en la galería Chez Xefo al Poblenou.
Del 5 de Febreo al 15 de Marzo de 2015
POR FAA!!.. UN POQUITO DE ROCOCOOO
Una exposición en la galería Chez Xefo de Poblenou
Exposición colectiva en Poblenou
Formada per diferents llenguatges dispensats per l’Art en el transcendent
Exposición colectiva realizada en el la galería Chez Xefo del Poblenou.
Exposición colectiva del grupo Llacuna en la galería Chez Xefo del Poblenou.